Lukatoyboy

Lukatoyboy aka Luka Ivanović este un muzician, sound designer și educator din Belgrad, Serbia. Principalele lui activități muzicale și care țin de arta sunetului includ improvizații electroacustice (bazate pe explorarea și selecția în timp real a diferitelor obiecte, jucării, voci și înregistrări în teren), folosindu-se de feedback, sintetizatoare analoage, bobine electromagnetice, transmițători radio etc.

Proiectele lui actuale sunt bazate pe performanțe participatorii legate de rețele, sunet și poveste, folosindu-se de walkie talkies și de teme specifice ambientului în care își expune creațiile.

Și-a expus creațiile și a făcut ateliere în timpul variilor festivaluri de muzica din Serbia și la diverse evenimente atât în Serbia, cât și în străinătate: CTM, Unsound, TodaysArt, etc, în toată Europa. Lukatoyboy produce de asemenea nanotechno și free IDM pe un Game Boy, și face ateliere pentru copii abordând varii teme legate de sunet și muzica acustică.

Din 2010, editează Blind Tapes, un proiect dedicat artei participative și aleatorismului, și, din 2013, conduce MultiMadeira, un proiect de rezidențe artistice  din Funchal.

http://lukatoyboy.flavors.me

Leave a Reply