Ciprian Ciuclea şi Cătălin Creţu la International Platform for New Sounds & Dance Venice

Ediţia a 4-a a InnerSound New Arts Festival se apropie cu paşi repezi, însă până atunci artiştii invitaţi în acest an participă la alte evenimente cu proiecte extrem de interesante.

Cătălin Creţu, fondator InnerSound, pe care îl veţi putea vedea în ziua a 3-a de festival şi Ciprian Ciuclea, curatorul expoziției multimedia din cadrul InnerSound, sunt în aceste zile la International Platform for New Sounds & Dance Venice.

Proiectul 2565 main [Relative Position] este o colaborare dintre cei doi artişti, gândit ca un spațiu multimedial în care o proiecție video principală, de mari dimensiuni, pe 3 canale, este combinată cu o a patra dimensiune interactivă, unde o cameră video preia dinamica publicului și modifică în timp real sunetul generat.

Prima secțiune video folosește imagini dinamice capturate cu un telescop newtonian de 8 inch, folosind filtre Baader, Green #58 și Infra Red cut. Mișcarea soarelui a fost înregistrată cu o cameră de înaltă rezoluție în timp real și apare amplificată de rotația Pământului.
A doua secțiune video prezintă imagini capturate cu ajutorul unui microscop.

Leave a Reply