Ana Giurgiu-Bondue

Ana Giurgiu-Bondue are o activitate polivalentă ca interpretă și compozitoare (doctorat la Universitatea de Muzică din București).

Lucrările sale instrumentale, pentru orchestra și două opere de cameră au fost interpretate atât în România cât și în Italia, Germania, Franța, Austria, Cehia, Chile.

Se stabilește în Franța în 2005 și realizează un masterat în muzicologie la Sorbona, Paris. Studiază de asemeni clavecinul și muzica veche la Conservatorul din Orsay (regiunea pariziană).

A susținut concerte de muzică de cameră și ca acompaniatoare în România, Germania, Franța, a colaborat cu operele din Dijon, Lille, Paris și cu Centrul de Muzica Barocă din Versailles.

În 2015 a fondat Duo Orphica împreună cu Xin Guérinet (violonistă la Filarmonica din Lille), având un repertoriu vast – de la Mozart la contemporani.

Următorul concert în care figurează ca pianistă și compozitoare va fi la Opera din Lille (octombrie 2018), având-o ca parteneră pe soprana Laura Tătulescu, într-un program dedicat compozitorilor francezi și români.

https://www.opera-lille.fr/fr/saison-18-19/bdd/cat/mercredi/sid/99825_nature-reves-amour

Creația sa este îndreptată mai nou și spre muzica de film:

Visul unui cârlig de rufe (regia Șerban Jipa, difuzat în festivalul Innersound, București, 2013)

Charlot – Conacul unui vagabond (documentar despre viața lui Chaplin, difuzat la televiziunea franceză pe canalul France 5, 2014-2016)

Călătoria Domnului Perrichon (ficțiune lung metraj, difuzat pe France 3 și TV5 Monde, 2014 și 2017).

In 2017 canalul de televiziune France 5 a difuzat documentarul despre pictorul Hieronymus Bosch (regia Nathalie Plicot), în care figurează integral ca ilustrație muzicală Concertino pentru clavecin și instrumente baroce de Ana Giurgiu-Bondue. Acest film documentar este editat pe DVD de Institutul Național de Audiovizual, Franța.

Ultima sa compoziție pentru clavecin a apărut în 2018 pe CD în cadrul integralei Forqueray, realizat de clavecinista Michèle Dévérité și editat de Casa de discuri Harmonia Mundi (Franța).

Albumul a fost distins recent cu Diapason d’Or.

CÂND? Miercuri, 29 august, ora 19:00
UNDE? Cinema Elvire Popesco
Bilete

Leave a Reply