Rowan Tara de Freitas

Rowan Tara de Freitas este o artistă multidisciplinară și profesoară din Marea Britanie. În prezent este stabilită la Berlin.

Fotografia, filmul, scrisul și reprezentațiile sunt folosite ca puncte de întâlnire între realitatea live, înregistrată și cea observată pentru ca ulterior să jongleze cu granițele documentarului și a storytelling-ului.

Prin analiza relației dintre personal și politic în viața cotidiană, Rowan Tara de Freitas creează dialoguri între public și spațiul privat, între limbaj și intimitate.

Folosește frecvent pelicula de celuloid și procesarea manuală a fotografiilor pentru a transfera procesele specifice laboratorului într-un mediu performativ și participativ.

Artista a fost membru în trei laboratoare de creație internaționale: TANTEO, Sound Development City și MultiMadeira.

A colaborat cu artiști, muzicieni, artiști de sunet, coregrafi și profesioniști ai teatrului, iar ulterior a avut reprezentații și expoziții în Marea Britanie, Spania, Portugalia, Belgia, Serbia, Grecia și Mexic.

 

WORKSHOP:

The Handmade Image este un workshop colaborativ în trei etape și se concentrează pe fabricarea aparatelor fotografice și a substanțelor chimice de developare folosind instrumente analog și digitale. În cadrul acestuia, se vor explica, manipula și analiza producția imaginilor fotografice într-un mod ludic, care încurajează explorarea tehnicilor și respectă mediul.

CÂND? Luni-Marţi, 27-28 august, ora 11:00
UNDE? UNMB
Înscrieri la contact@innersound.ro. Deadline: 25 august. Locuri disponibile: 12. Vârsta minimă: 14 ani. Workshop susținut în limba engleză.

Leave a Reply