Ghenadie Rotari

Descris drept „Un magnific al acordeonului… o adevărată revelație a festivalului…” (Formula AS) și „un acordeonist de excepție” (Artribune), Ghenadie s-a născut în Moldova și a început să cânte la acordeon la vârsta de 9 ani.

Ghenadie a concertat pe scenele Europei, in spații prestigioase precum Musikverein și Radiokulturhaus în Vienna, Gasteig în Munchen, Sala de concerte a Academiei de Muzică în Ljubljana și altele. Ghenadie este un participant frecvent al numeroaselor concerte din varii orașe din Italia și din străinătate ((Austria, Slovenia, Croația, Belgia, Romania, Finlanda și Germania), precum și la diverse festivaluri internaționale de muzică la care prezintă un repertoriu care variază de la muzică clasică la muzică originală, compusă pentru acordeon, până la tangou, jazz și muzică contemporană pentru acordeon.

In 2016 a fost invitat al Internationale Ferienkurse für Neue Musik in Darmstadt.

După absolvirea Conservatorului din Triese, avându-l ca mentor pe Corrado Rojac, Ghenadie s-a înscris la Hochschule für Musik und Theater în Munich, perfecționându-și cunoștințele de muzică contemporană sub îndrumarea lui of Krassimir Sterev (Klangforum Wien)

Leave a Reply