Project 128

Project 128 este un grup tehno-acustic live din Amsterdam: un mash-up inovator de instrumentiști și DJ. Explorăm noi sunete și mișcări de dans, prezentând evenimente live într-o experiență nouă care transcende granițele muzicii acustice și electronice.

Project 128 a performat în Vredenburg, Tivoli, Westerunie, Studio/K, VLLA, în aer liber, în piața principală din Leeuwarden, la Muziekgebouw aan ‘t IJ, Korzo, Rasa, OT301 și Zaal 100.

Când scriu muzică pentru trupă, îmi imaginez acel groove pe care nu l-am mai simțit niciodată. Când când la instrumentele mele de pe scenă, le tratez ca și cum ar fi vorba de instrumente vii care interacționează cu alte sunete. Cred în perfecțiune și am descoperit-o în fiecare moment în care scriu sau în care cânt.” – Yu Oda (live electronics/DJ)

„Când scriu piese, mă folosesc de intuiție, jucându-mă cu diversele variante ore întregi. Apoi pun totul la un loc, cam ca un colaj …ceva ce făceam și în copilărie, când am primit primul meu casetofon dublu. E foarte departe de tot ceea ce am învățat la atât de clasicul Conservator.”Pascal Meyer (sintetizator/DJ)

Acum câțiva ani am început să dezvolt un nou vocabular tonal pentru violoncel, cu ajutorul electronicelor. A fost o mare investiție de timp și energie pentru a alege, cu deosebită atenție, cele mai potrivite elemente de execuție și pentru a mixa niște sunete unice, însă acum simt că a venit momentul să împărtășesc rezultatul. Muzica P128 este mediul perfect prin care pot face asta.”Bence Huszar (violoncel electric)

„Am crescut într-o familie de muzicieni și am fost întotdeauna o persoană creativă. Îmi place să creez ceva de la zero, de la arte vizuale, la teatru, la muzică și îmi place să le umplu cu propriile mele idei. Project 128 mi se potrivește mănușă! Pot să mă afund în toate aceste elemente diferite și să le fuzionez pe toate într-un tot unitar.” Jellantsje de Vries (vioară electrică)

„Ce-mi place la această trupă e că ne-am apucat să creăm ceva cu totul nou. Suntem pe un teritoriu nou și nu călcăm pe urmele nimănui. Suntem liberi să creăm și să ne jucăm cu formele și conținutul. Găsindu-ne propria voce.”Anna voor de Wind (bass clarinet)

https://project128.wordpress.com/ 

Leave a Reply