Call for silent short films – SILENT FILMS la cea de-a cincea ediție INNERSOUND

UPDATE: Termenul a fost prelungit până duminică, 29 iulie.

SILENT FILMS la cea de-a cincea ediție INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL – MARGINI/FRINGE

INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL anunță deschiderea competiției de filme/animații mute de scurt metraj!

Cea de-a cincea ediție a InnerSound New Arts Festival va avea loc în Bucureşti, în perioada 26.08-1.09.2018 și include concerte camerale, instalații, artă participativă, film mut sau fotografie, punând muzica contemporană în relație cu artele vizuale și multimedia.

Toți artiștii care își doresc să participle la SILENT FILM NIGHT în cadrul celei de-a cincea ediții InnerSound New Arts Festival, își pot înscrie scurtmetrajele în preselecție până la data de 29 iulie 2018.
Cea de-a 5-a ediție a festivalului, Margini / Fringe, atinge, încalcă și topește limitele muzicii contemporane supusă academicului și se deschide spre lumea nonconformistă a culturii alternative. Tema reprezintă și punctul de pornire în realizarea scurtmetrajelor, putând fi interpretată în orice tip de limbaj vizual (narativ, experimental, o combinație a acestora etc). Scurt metrajele trebuie să aibă o durată între 3 și 8 minute.

Scurtmetrajele selecționate vor fi proiectate în cadrul SILENT FILM NIGHT, pe 29.08.2018, la sala Elvira Popescu, însoțite de coloană sonoră realizată special de tineri compozitori români şi interpretată live de ansamblul cameral SonoMania, în formula clarinet, oboi, vioară, violă și violoncel, sub conducerea dirijorului Simona Strungaru.
Câștigătorii vor primii trofeul InnerSound pentru cel mai bun proiect film-muzică, desemnat în urma proiecției.

Juriul concursului  de scurt metraje de film mut este format din regizorul Andrei Ujică, regizorul Claudiu Mitcu, monteurul Cătălin Cristuțiu.

Înscrierea scurtmetrajelor se poate face până în data de 25 iulie 2018 prin transfer electronic sau – preferabil-  link către Vimeo/Youtube, pe adresa contact@innersound.ro

Participanții sunt rugați să includă în aplicație:

CV sau biografie

synopsis sau scenariul filmului

un text scurt ce descrie legătura cu tema festivalului, Margini

Rezultatele vor fi anunțate în jurul datei de 1 august, după care regizorii vor fi puşi în contact direct cu tinerii compozitori.

 

Tags: ,

Leave a Reply