InnerSound #5: Ziua 2 – Ana Giurgiu-Bondue, Chaplin şi Zona Imaginarium

Ziua a doua de InnerSound #5 a început la Cinema Elvire Popesco, cu un program divers şi foarte interesant. Ana Giurgiu-Bondue ne-a încântat cu un cine-concert pe baza unei compoziţii originale, cu filmul Shoulder Arms (1918) al lui Charlie Chaplin în fundal, apoi cei de la Zona Imaginarium au susţinut un concert cameral multimedia.

Puteţi vedea mai jos câteva fotografii realizate de Vlad Catană şi Ovidiu Matiu. Întregul album poate fi găsit pe Facebook.

Azi ne vedem tot la Cinema Elvire Popesco, mai întâi cu Barbara Lüneburg, apoi cu Silent Film Night. Despre concertul Slices of Life, susţinut de Barbara, povestea e una interesantă:

Pentru Slices of Life, violonista si compozitoarea Barbara Luneburg a investigat modul în care oamenii pot contribui prin intermediul social media la un proces artistic și maniera în care se reflectă asupra artei, artistului și colaboratorilor. Imaginea, textul și sunetul sunt părți importante ale comunității TransCoding, cu membri din Cuba, Spania, Canada, Croația, SUA, Austria, Filipine, Armenia, Rusia, Anglia, Polonia, Bulgaria, Noua Zeelandă, Germania, România și Franța.

Ultima secțiune a lucrării conține imagini semnate de compozitoarea și fotografa Sabina Ulubeanu.

O scurtă prezentare a intregului concept “TransCoding – From ‘Highbrow Art’ to Participatory Culture” a avut loc miercuri, la ora 11, la Cinema Elvire Popesco.

De la 20.15, începe Silent Film Night – Finala competiției de scurt metraje mute cu muzică de cameră live de Ansamblul SonoMania: Valentin Ghita – oboi, Mihai Pintenaru – clarinet, Raluca Stratulat – vioară, Tamara Dica – violă, @Eugen-Bogdan Popa – violoncel. Dirijor: Simona Strungaru. Director artistic: Diana Rotaru
În programul competiției pentru trofeul InnerSound:
Juriul Competiției de film mut și muzică de cameră este format din Andrei Ujică, Claudiu Mitcu, Cătălin Cristuțiu, Ana Draghici și Ana Giurgiu-Bondue.
Publicul este invitat să voteze filmul și compozițiile muzicale preferate. Premiul de popularitate este dedicat de două ediții memoriei Teodorei Maftei și îi poartă numele. Pe data de 1 septembrie, juriul va acorda trofeele InnerSound pentru cea mai bună producție de film și muzică și tot atunci vor fi aflați câștigătorii premiului Teodora Maftei.

Mai multe despre festivalul cu numărul 5 găsiți și în video-ul de prezentare – https://youtu.be/s5Q4_SqipIw.

Până sâmbătă, 1 septembrie, vor urca pe scena Innersound 65 de artiști din Norvegia, Olanda, Danemarca, Islanda, Franța, Austria, Brazilia și din România vor susține performance-uri la singurul eveniment independent din România care oferă o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane culte, punând-o în relație cu artele vizuale, film și multimedia.

Leave a Reply