InnerSound 2018 la final

S-a încheiat o nouă ediţie de festival, a 5-a. Au fost 5 zile pline de emoţie pe care ne-am bucurat să le împărtăşim alături de prieteni ai festivalului, mai vechi şi mai noi. Am avut 25 de premiere absolute: creaţii muzicale, cinematografice şi multimedia, precum şi 5 premiere româneşti: performance-urile susţinute de  Stephanie Pan si Vitaly Medvedev, (Olanda) Daniel Formo (Norvegia), Sigrun (Islanda), Barbara Lueneburg (Austria) şi workshopul The Hand made Image- Rowan Tara de Freitas (UK- Germania)

Juriul şi publicul au ales câştigătorii premiilor din acest an, nişte artişti extrem de talentaţi, de care vom mai auzi cu siguranţă.

Despre ediţia din acest an, juriul competiţiei Silent Short Films a declarat:

Andrei Ujică:  “Îi felicit pe toți concurenții pentru participarea la un eveniment atât de special. Sper ca tot mai mulți tineri să fie încurajați să creeze filme scurte mute, un domeniu atât de ofertant și expresiv. InnerSound este în primul rând un festival de muzică contemporană, așa că aș vrea să felicit în mod deosebit pe compozitorii care au scris pentru încercările cinematografice selectate în festival. Nivelul compozitorilor români este excepțional și trebuie să îl facem cunoscuți în lumea filmului, pentru ca regizorii să colaboreze cu ei, pentru muzica din filmele lor. De asemenea, nivelul muzicienilor din ansamblul Sonomania, este impresionant, intrepretarea lor a fost extraordinară, la fel și dirijoarea Simona Strungaru.”

Claudiu Mitcu: “Mă bucur că tinerii cineaști și-au dorit participarea la acest festival. Îi rog să comunice colegilor lor această experiență, acum, imediat, să le povestească despre InnerSound, pentru că este vorba despre un eveniment inedit, deschis, prietenos,care le oferă multiple surse de inspirație și în care își pot exersa nelimitat creativitatea.”

Fotografii din ziua 4 şi ziua 5 găsiţi pe Facebook. Tot pe pagina noastră de Facebook găsiţi o serie de înregistrări ale diferitelor concerte şi performance-uri.

Până la ediţia viitoare vă puteţi abona la noutăţi prin newsletterul InnerSound.

Leave a Reply